Albim CUP

ALBIM CUP 2016 vyhrál Liverpool FC!

ALBIM CUP 2016 vyhrál Liverpool FC!

Nedělní program se opět rozeběhl na obou místech konání. Na Klíši se hrálo o umístění na 9. - 12. místě. Ze skupiny "A" se na Klíši přesunula Slavia Praha a také domácí Ústí nad Labem, kteří tak doplnili Zbrojovku Brno a Berliner AK 07. Vzájemné zápasy celků ze stejných skupin se započítavaly ze soboty. Slavia vykročila za 9. místem hned v prvním zápase, kdy porazila Berliner AK 07 2:0 a nic na tom nezměnila ani následující porážka od Zbrojovky Brno, která po celý víkend předváděla skvělý fotbal, ale nepřálo jí štěstí a tak si alespoň zvedla náladu závěrečnou výhrou. Domácí Arma si v neděli připsala dvě remízy.

Skupina o 9. - 12. místo:

Berliner AK 07 - Zbrojovka Brno 1:0 (hráno v sobotu)

Slavia Praha - Ústí nad Labem 3:1 (hráno v sobotu)

Slavia Praha - Berliner AK 07 2:0

Zbrojovka Brno - Ústí nad Labem 0:0

Slavia Praha - Zbrojovka Brno 0:2

Ústí nad Labem - Berliner AK 07 2:2

Pořadí:

9. SK Slavia Praha

10. Berliner AK 07

11. FC Zbrojovka Brno

12. FK Ústí nad Labem

 

Mnohem větší pozornost byla upřena na Městský stadion, kde se v 9 hodin rozběhl čtvrtfinálový program. Liverpool si v něm poradil s týmem z Hradce Králové, který byl však postižen střevní chřipkou a byl tak nucený po tomto utkání odcestovat, což trochu narušilo herní plán. Ve čtvrtfinále uspěly také favorizované celky: Lvov, Ventspils a Norimberk.

Čtvrtfinále: 

Liverpool FC - Hradec Králové 1:0

1. FC Nürnberg - Slovan Bratislava 2:1

Karpaty Lvov - Zaglebie Lubin 3:0

Dynamo Dresden - Ventspils 0:1

O 5. - 8. místo

ŠK Slovan Bratislava - FC Hradec Králové (nehráno z důvodu nemoci hradeckých hráčů)

Dynamo Dresden - Lubin 1:0pp

O 7. místo:

Zaglebie Lubin - FC Hradec Králové (nehráno z důvodu nemoci hradeckých hráčů)

O 5. místo:

Dynamo Dresden - ŠK Slovan Bratislava 0:1

 

Semifinálové boje svedly k sobě dva favority turnaje - Liverpool a Norimberk. Německý celek se ujal vedení, ale liverpoolské akademii se nakonec podařilo výsledek otočit a postoupit do finále. Do něj se probojoval také ukrajinský celek FC Karpaty Lvov. Celý víkend skvěle hrající celek se nezastavil ani proti lotyšskému Ventspilsu, který porazil v jednom z nejhezčích zápasů turnaje 2:1.

Semifinále:

Liverpool FC - 1. FC Nürnberg 2:1

FC Karpaty Lvov - FK Ventspils 2:1

 

Bronzovou medaili pro sebe nakonec získal německý Norimberk, jenž Ventspils 2:0 a korunoval tak podařený turnaj. Do očekávaného turnaje doputovala ukrajinská kometa turnaje FC Karpaty Lvov, ale finále už se skvělému celku tolik nevydařilo. Skóre utkání otevřel hned zkraje Paul Glatzel, který zanedlouho přidal i svůj druhý zásah. Když pak James Berry upravil skóre na 3:0, bylo jasné, že vítězem turnaje ALBIM CUP 2016 se stane LIVERPOOL FC!

Finále:

Liverpool FC - FC Karpaty Lvov 3:0

Závěrečného ceremoniálu a předávání cen se pak účastnili hejtman Ústeckého kraje Oldřich Bubeníček, náměstek primátorky MUDr. Jiří Madar, generální sekretář FAČR Rudolf Řepka, předseda mládeže FK Ústí n.L. Václav Kožíšek a fotbalové legendy: patron turnaje Vladimír Šmicer, Luděk Mikloško a Stanislav Pelc.

KONEČNÉ POŘADÍ / FINAL STANDINGS:

1. Liverpool FC, 2. FC Karpaty Lvov, 3. 1. FC Nürnberg, 4. FK Ventspils, 5. ŠK Slovan Bratislava, 6. SG Dynamo Dresden, 7. Zaglebie Lubin, 8. FC Hradec Králové, 9. SK Slavia Praha, 10. Berliner AK 07, 11. FC Zbrojovka Brno, 12. FK Ústí nad Labem

NEJLEPŠÍ HRÁČ TURNAJE / BEST PLAYER OF THE TOURNAMENT: Simon Griesmark (1. FC Nürnberg)

NEJLEPŠÍ STŘELEC TURNAJE / TOP SCORER OF THE TOURNAMENT: Vadym Hudzinskyy (FC Karpaty Lvov)

NEJLEPŠÍ BRANKÁŘ TURNAJE / BEST GOALKEEPER OF THE TOURNAMENT: Ted Caan (Liverpool FC)

CENA FAIR PLAY - za příkladné chování po celou dobu turnaje / FAIR PLAY PRIZE - for the fantastic and sportmanship behavior in the whole tournament: FC Karpaty Lvov

 

"Za celý tým mohu říct, že jsme velmi šťastní, že se nám podařilo vyhrát tak kvalitně obsazený turnaj, jako byl ALBIM Cup 2016. Celý turnaj byl pro nás velmi náročný a my si prošli těžkými chvílemi, zejména zápas s Norimberkem, kdy jsme  prohrávali a dokázali ho otočit. Musím také poděkovat všem, kdo se na fungování turnaje podíleli. Ubytování, strava, organizace a všechno kolem bylo na velmi vysoké úrovni, za což patří organizátorům díky," okomentoval turnaj kapitán Liverpool FC Curtis Jones, jenž také předal dres Liverpoolu hejtmanovi Ústeckého kraje Oldřichu Bubeníčkovi.

 

Závěrem bychom chtěli poděkovat všem, kdo vůbec umožnili, aby se takový kvalitní turnaj vůbec uskutečnil. Díky patří zástupcům kraje, města, FAČR a všem dalším sponzorům, bez jejichž podpory by se turnaj konat nemohl. Děkujeme také všem zúčastněným mužstvům za bezproblémovou spolupráci a kvalitní sportovní výkony. Budeme se těšit na další shledávání na fotbalových trávnících. Třeba v rámci ALBIM CUPU 2017... Děkujeme! :)

Galerie k aktualitě

Diskuze

Události

Žádné nadcházející události pro tento tým.
Fotbalová asociace České republiky
Nadační fond Severočeská voda
Ústecký kraj Město Ústí nad Labem Hotel a restaurant Větruše RD Catering Select JOMA Bílinská kyselka ELPRA UL LACASPORT Česká pojišťovna SENEKA Viererkette - gemeinsam stark

Počet návštěv: 146642
Posledních 30 dnů: 1700 | Posledních 7 dnů: 355 | Poslední den: 13

© 2024 Albim CUP | Všechna práva vyhrazena | o.klic@fkusti.cz
Vytvořeno službou Sklub.cz

Chcete zobrazit mobilní verzi?

Ano Ne